Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС може заборонити продаж нових автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння з 2035 року

Реклама

Держави-члени та парламент Європейського Союзу мають намір укласти угоду, яка фактично заборонить продаж нових автомобілів із двигуном внутрішнього згоряння з 2035 року, пише Forbes з посиланням на Bloomberg.

Відповідну угоду може бути укладено вже в четвер. Вона означатиме, що з 2035 року нові автомобілі повинні будуть мати нульовий рівень викидів, а до кінця цього десятиліття викиди мають скоротитися на 55%.

Регламент буде першим, який буде схвалений у рамках зелених планів ЄС, відомих як «Fit for 55».

У ході переговорів залишилося вирішити кілька важливих питань. І рада, і парламент згодні з тим, що нішеві виробники, такі як Automobili Lamborghini SpA, які виробляють невелику кількість автомобілів, мають отримати невелику відстрочку щодо викидів.

Обом сторонам наразі необхідно домовитися про те, чи слід включати необов'язковий пункт, схвалений державами-членами, який закликає комісію запропонувати реєстрацію транспортних засобів, що працюють виключно на вуглецево-нейтральному паливі після 2035 року. Парламент виступає проти, однак це навряд чи завадить укласти угоду в четвер увечері або в п?ятницю вранці, сказав євродепутат Гуйтема.

Інформація - броня вашого бізнесу. LIGA360 надає обрану інформацію з медіа, законодавчого поля та дані контрагентів й конкурентів, щоб ви були впевнені в кожному кроці. Замовте LIGA360 для вашої компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини