Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові перевірки почали ускладнювати роботу бізнесу - ЄБА

Реклама

Для відшкодування ПДВ податкова повинна підтвердити заявлені суми такого відшкодування шляхом проведення перевірки або автоматичного підтвердження.

За інформацією від компаній членів ЄБА, наразі податківці, з невідомих причин, не призначають камеральні перевірки (які можна провести дистанційно) для підтвердження сум ПДВ заявлених до відшкодування, а вимагають проведення документальних перевірок безпосередньо у офісі компанії, які, в свою чергу, відкладають через небезпечну ситуацію.

Такі затримки уповільнюють як отримання компаніями їх обігових коштів, так і загалом негативно впливають на бізнес-активність компаній. До того ж, більшість з цих компаній є експортерами, які є, фактично, одним з небагатьох джерел надходження валютної виручки до держбюджету на сьогодні.

Не менш актуальним наразі є і питання блокування ПДВ накладних, які почастішали у жовтні, тож, у більшості своїй, підприємці вимушені звертатись до суду задля встановлення справедливості, що, очевидно, займає тривалий час. 

ЄБА закликає представників Податкової служби до діалогу та просить розглянути можливість проведення камеральних перевірок задля відшкодування ПДВ.

Врахуйте максимум чинників, що можуть вплинути на блокування податкових накладних. Сервіс Liga:REPORT автоматично розрахує показники позитивної податкової історії, показники D і P, вкаже ризикові коди товарів УКТЗЕД. Замовте Liga:REPORT прямо зараз й будьте впевненими у своїй звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини