Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд скоригував прогноз зростання ВВП та інфляції на 2023 рік

Реклама

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2023 рік до другого читання з урахуванням пропозицій народних депутатів, повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
До другого читання скоригували прогноз зростання ВВП на 2023 рік в бік консервативного сценарію (3,2% замість 4,6%). Прогноз інфляції зменшили з 30% до 28%.
Бюджет-2023 планується з урахуванням 1,3 трлн грн доходів. Завдяки скоригованим макропоказникам та податковим змінам дохідну частину буде збыльшено на понад 50 млрд грн.
Видатки складатимуть 2,6 трлн грн. Обсяги видатків збільшили на виплати пенсій, на ліквідацію наслідків збройної агресії росії (будівництво, ремонти, купівля людям житла), на наукову й науково-технічну діяльність, на пільгові іпотечні кредити ВПО. Загалом до другого читання в проєкті держбюджету видаткова частина зросла на 66,8 млрд грн.
На безпеку й оборону буде спрямовано понад 1 трлн грн, це більше 18% ВВП.
"Дефіцит держбюджету наступного року складе понад 20% ВВП. Покривати його будуть за рахунок допомоги партнерів - потрібно залучити 38 млрд доларів. Отримаємо їх від ЄС, США, МВФ та інших донорів. Рухаємося в цьому напрямку і маємо всі підстави розраховувати на прогрес", - підкреслив Проем'єр.

Читайте також: Мінімальна зарплата та прожитковий мінімум 2023: які зміняться податки та штрафи для підприємців

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини