Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У бюджет заклали більш оптимістичні очікування курсу гривні до долара до кінця 2023 року

Реклама

Уряд уточнив прогнози у проєкті Держбюджету на 2023 рік, який ухвалено до другого читання.

Зокрема, як ми повідомляли раніше, прогноз реального зростання ВВП у 2023 році було скориговано з огляду на більш консервативні припущення щодо темпів відновлення ВВП - до 3,2 відсотка.

Збережено прогноз зростання кінцевих споживчих витрат домашніх господарств, яке підтримуватиметься поверненням громадян із-за кордону (враховано припущення щодо чистого сальдо повернення у 2023 році 1,8 млн громадян із-за кордону після негативного сальдо міграції у 9,43 млн громадян у 2022 році).

З огляду на більш повільне відновлення економіки, уточнений прогноз враховує дещо менше номінальне зростання середньомісячної заробітної плати (до 18 261 грн, або на 30,2 відсотка проти 32 відсотка в попередньому прогнозі), хоча у реальному вимірі зростання прискориться на 0,4 відсоткового пункти порівняно з попереднім прогнозом через поліпшення прогнозу інфляції.

Більш оптимістичні очікування щодо фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів, яка сприятиме підтримці платіжного балансу, зумовили коригування припущення щодо обмінного курсу гривні до долара США на кінець року з 50 грн за дол США у попередньому прогнозі до 45,8 грн за дол США, тоді як припущення щодо середньорічного значення обмінного курсу залишилось без змін (42,2 грн за дол США).

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини