Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Визначено порядок реалізації процедури спільного транзиту на території України

Реклама

Постановою Мінфіну від 7 жовтня 2022 року № 325 визначено особливості застосування процедури спільного транзиту та процедури забезпечення безперервної роботи спільного транзиту на митній території України.

Для виконання митних формальностей щодо товарів, які переміщуються у митному режимі транзиту на умовах Конвенції, застосовуються системи, що забезпечують функціонування електронних інформаційних ресурсів митних органів, зокрема ЕТС, що ґрунтується на електронному обміні стандартними повідомленнями.

У документі врегульовано правила виконання митних формальностей, процедуру забезпечення безперервної роботи спільного транзиту та особливості оформлення транзитних декларацій.

Крім того, затверджено форми супровідних документів та класифіктори коді результатів митного контролю.

Конвенція також передбачає, що компетентні органи відповідних країн надають один одному:

  • адміністративну допомогу;

  • допомогу щодо стягнення.

У разі виникнення боргу на митній території України розрахунок суми боргу, який підлягає сплаті, здійснює центральний орган за результатами митного контролю стосовно товарів, поміщених під процедуру спільного транзиту, на основі даних транзитної декларації та товаросупровідних документів із застосуванням повних ставок податків та курсу валют, чинних на момент виникнення такого боргу та з урахуванням положень Податкового кодексу України.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини