Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Румунія відновлять залізничне сполучення та відкривають новий пункт пропуску

Реклама

На початку грудня очікується відкриття залізничного пасажирського сполучення на кордоні між Україною та Румунією на ділянці Рахів - Ділове - Валя-Вішеулуй, повідомили в Мініфраструктури.

Укрзалізниця вже здійснила перший пробний заїзд за даним напрямком.

Цим маршрутом курсуватиме побудований в Україні комфортабельний регіональний поїзд ДПКр-3. Чистий час у дорозі від Рахова до румунської Валі-Вішеулуй складе близько 40 хвилин, без урахування митних процедур. Прикордонний та митний контроль здійснюватиметься на борту поїзда при посадці.

Планується виконувати два рейси на день з можливістю пересадки пасажирів на поїзди румунської залізниці CFR. Від Валі-Вішеулуй щодня курсують поїзди до станцій Сігет, Клуж та Бухарест.

Крім того, на українсько-румунському кордоні цього тижня почне працювати новий міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ - Вікову де Сус». Проїзд буде дозволений для легкових автомобілів і порожніх вантажівок.

Цей пункт пропуску має розвантажити єдиний діючий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні «Порубне - Сірет», який зараз один із найбільш завантажених. Дорога до європейських портів йде саме через цей пункт пропуску і він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії.

Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок.

Спочатку пункт «Красноїльск - Вікову де Сус» проєктувався як пункт пропуску для пішоходів і легкового транспорту, але спільно з румунськими колегами було прийняте рішення, що «Красноїльськ» працюватиме для проїзду вантажівок. Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажних транспортних засобів. Наступним етапом стане дозвіл на проїзд вантажівок з нашим експортом.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг загдок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини