Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС перевіряє факти відмови у розрахунках POS-терміналом

Реклама

Для упередження порушень вимог проводення розрахункових операцій через РРО та відмов у розрахунках споживачам за товари/послуги POS-терміналом, ДПС запроваджено обстеження торгівельних об'єктів та проведення фактичних перевірок на об'єктах, де наявні порушення. Про це повідомили в ГУ ДПС у Львівській області.

Також ДПС створила чат-бот «StopViolationBot» для надання можливості споживачам інформувати службу про виявлені порушення, зокрема, й порядку проведення розрахунків.

Протягом травня-липня 2022 року на територіях, де відсутні бойові дії, проведено 1110 фактичних перевірок суб'єктів господарювання, що ймовірно неправомірно відмовляють від проведення розрахунків за товари (послуги) в безготівковій формі за допомогою банківських платіжних засобів.

За результатами проведених перевірок до порушників очікується застосування штрафних (фінансових) санкцій на суму понад 9,5 млн гривень.

Під час проведення перевірок встановлено 463 випадки неправомірної відмови від проведення розрахунків за товари (послуги) за допомогою банківських платіжних засобів.   

За результатами контрольно-перевірочних заходів на винних осіб складено 463 протоколи про адміністративні правопорушення, де передбачена відповідальність за ст. 16315 Кодексу України про адміністративні правопорушення - штраф для ФОП, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (1700-3400 грн), за повторне порушення - від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500-17000 грн).

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини