Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні побудують малий модульний реактор

Реклама

Україна та США домовилися про започаткування пілотного проєкту «Чисте паливо в Україні з малими модульними реакторами». Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом».

Спеціальний уповноважений Президента США з питань клімату Джон Керрі та Міністр енергетики України Герман Галущенко оголосили про старт пілотного проекту з будівництва в Україні малого модульного реактору, який орієнтований на виробництво чистого водню та аміаку за допомогою безпечного малого модульного ядерного реактора (ММР) і передових технологій електролізу в Україні.

Проєкт спрямований на проведення першого у своєму роді пілотного промислового виробництва чистого палива з ММР за допомогою електролізу твердих оксидів.

«Спираючись на існуючу співпрацю з розбудови потенціалу, започатковану в рамках програми США «Основна інфраструктура для відповідального використання технологій ММР», проєкт спрямований на підтримку цілей енергетичної безпеки України, уможливлення декарбонізації важкодоступних енергетичних секторів шляхом виробництва чистого водню та покращення довгострокової продовольчої безпеки за допомогою чистих добрив, вироблених з аміаку. Крім того, він має на меті продемонструвати інноваційне лідерство України у сфері чистої енергії завдяки використанню передових технологій», - йдеться у пресрелізі Державного департаменту США.

Крім того, Джон Керрі оголосив про започаткування нової ініціативи «Проект Фенікс», що спрямована на прискорення переведення вугільних електростанцій у Центральній та Східній Європі на SMR.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини