Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволи на користування надрами тепер можна оформити онлайн

Реклама

Міндовкілля повідомило про початок роботи е-кабінету надрокористувача. Він доступний на єдиній національній платформі ЕкоСистема  https://eco.gov.ua/ 

За допомогою сервісу можна подати заяви та пакети документів для отримання чи переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами, продовження строку їх дії, внесення змін або розширення меж. А також отримати пропозиції від Міндовкілля щодо можливості надрокористування та погодження від органів місцевого самоврядування. 

Також функціонал е-кабінету передбачає використання ГІС-системи, за допомогою якої онлайн можна буде перевірити контур кожної заяви на наявність перетинів з дійсними спеціальними дозволами, іншими заявами, об'єктами природно-заповідного фонду, Державного земельного кадастру України та водними об'єктами. Це теж сприятиме зменшенню кількості повернень документів через наявність перетинів та забезпечить інформацією про земельні ділянки, що потрапляють у межі контуру заяви. 

Повний функціонал буде доступний по завершенню воєнного стану в Україні. Адже наразі обмежено доступ до певної інформації з міркувань національної безпеки. 

Крім того, наразі триває робота над переведенням в онлайн послуг з подання  заяв та документів для проведення державної реєстрації робіт і досліджень, пов'язаних з геологічним вивченням надр (форма 3-ГР) та щорічної звітності про баланс запасів корисних копалин (форми 5-ГР, 6-ГР, 7-ГР). 

Вони також незабаром стануть доступними у Електронному кабінеті надрокористувача на ЕкоСистемі.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Хочете першими отримати суперпропозицію на рішення LIGA360? Заповніть форму до 20 листопада, і дізнайтеся про акційні умови до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини