Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено умови надання грантів у рамках програм єРобота

Реклама

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 15 листопада уніс зміни до програм грантової підтримки єРобота, зокрема, щодо надання мікрогрантів на власну справу та грантів на розвиток садів та теплиць.

«В ході реалізації програми надання грантів були виявлені деякі невідповідності умов самої програми та реальних потреб бізнесу. Тому для подальшого здійснення господарської діяльності, забезпечення покриття підприємцями усіх необхідних витрат в умовах воєнного стану виникла потреба додаткової конкретизації механізмів підтримки малого та середнього бізнесу та створення нових робочих місць», - повідомила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нововведення передбачають:

1) перенесення дати початку шестимісячного строку, протягом якого мають бути створені робочі місця та відбутись працевлаштування на них осіб:

- було: з дня укладання договору мікрогранту;

- пропонується: з дня зарахування коштів на рахунок отримувача;

2) надання можливості подання сканованих копій проєктів висадки насаджень та проектів будівництва модульних теплиць, що обов'язково додаються до заяв на отримання відповідних грантів;

3) встановлення максимального розміру гранту на будівництво модульних теплиць залежно від площі модульної теплиці, а саме:

- 0,4 га - 0,6 га - 2,0 млн. грн;

- 0,8 га - 1,2 га - 3,5 млн. грн;

- 1,6 га - 2,4 га - 7,0 млн. грн;

4) уточнення кількості створюваних нових робочих місць за підсумками проєкту будівництва модульної теплиці:

- було: створити щонайменше 40 нових робочих місць;

- пропонується: не менше 14 нових робочих місць на 1 гектар модульних теплиць.

Довідково:

Проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

На сьогоднішній день продовжується прийом заявок на всі напрямки програми єРобота. Їх подача здійснюється через Портал.Дія.

За матеріалами Мінекономіки.

Хочете першими отримати суперпропозицію на рішення LIGA360? Заповніть форму до 20 листопада, і дізнайтеся про акційні умови до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини