Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада спростила реєстрацію волонтерів та удосконалила механізм звільнення від оподаткування волонтерської допомоги

Реклама

16 листопада Верховна Рада ухвалила у цілому два закони щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності.

Перший Закон (законопроєкт № 8076) максимально спрощує процедуру реєстрації волонтерів та диджиталізує процедуру.

Так, законопроєктом передбачається скасування положення щодо обов'язковості подання довідки з банку зі збереженням відповідних відомостей про реквізити банківських рахунків, призначених для здійснення благодійної діяльності, та можливість подання документів для реєстрації волонтером як у письмовій, так і в електронній формі.

"Після набуття чинності ухваленого закону волонтери зможуть зареєструватися онлайн через «Дію», що значно зекономить час волонтерам... Зараз важливо, щоб кожен, хто справді займається волонтерською діяльністю, вказав про це декларативно державі та вніс себе в Реєстр волонтерів, щоб потім у податківців не виникало питань з приводу збору коштів та сплати з них податків», - розповів народний депутат Роман Грищук.

Другим Законом (законопроєкт № 7492) вдосконалюється механізм звільнення від оподаткування певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами.

Як повідомила Голова партії "Слуга народу", народна депутатка Олена Шуляк, в Україні з 2014 року діє Реєстр волонтерів, для яких передбачено звільнення від оподаткування - 18% ПДФО і 1,5% військового збору.

Законопроєктом передбачається розширення можливих напрямків витрат волонтерів з Реєстру з урахуванням повномасштабної російської агресії.

«Відтепер до оподатковуваного доходу осіб, внесених до Реєстру волонтерів, не включатиметься сума отриманої благодійної допомоги, якщо в період воєнного і надзвичайного стану вона витрачена на користь учасників бойових дій по всій Україні, працівників цивільного захисту та членів їхніх сімей, вимушених переселенців із зон бойових дій по всій Україні», - зазначила Олена Шуляк.

Крім того, звільнення від оподаткування поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Тільки до кінця тижня забронюйте свою знижку на рішення LIGA360! Заповніть форму, і дізнавайтесь першими про ексклюзивну пропозицію до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини