Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тариф "Укренерго" на передання електроенергії збільшать у 1,5 рази

Реклама

НКРЕКП схвалила проєкти постанов про затвердження тарифів НЕК "Укренерго" на передання та диспетчеризацію на 2023 рік, повідомляє Інтерфакс.

Тариф на передання схвалено у розмірі 522,46 грн/МВт-год за тарифу на 2022 рік у 345,64 грн/МВт-год (тут і далі без ПДВ), тариф на диспетчеризацію - 283,18 грн/МВт- год (зараз 62,13 грн/МВт-год).

Крім того, тариф на передання для підприємств зеленої електрометалургії на 2023 рік схвалено на рівні 286,29 грн/МВт-год (тариф на 2022 рік не встановлювався).

Комісія в обґрунтуваннях проєктів постанов зазначила, що в основу розрахунків покладено деяке коригування пропозиції "Укренерго", що передбачають, зокрема, інфляційну складову, зростання ціни е/е на технологічні витрати компанії, необхідність врегулювання питання розрахунків з ВДЕ-генерацією, а також щодо тарифу на диспетчеризацію, збільшення обсягу коштів на закупівлю додаткової послуги з резерву відшкодування, що передбачає роботу в ОЗП теплової генерації газу та оплачується за спецтарифом.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше

Хочете першими отримати суперпропозицію на рішення LIGA360? Заповніть форму до 20 листопада, і дізнайтеся про акційні умови до дня народження LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини