Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовжено програму державної підтримки аграріїв

Реклама

Уряд продовжив до 30 листопада поточного року термін реєстрації заяв аграріїв на отримання державної допомоги у Державному аграрному реєстрі. При цьому загальний обсяг підтримки фермерів та інших виробників сільськогосподарської продукції збільшено на 100 млн грн.

Відповідні норми містяться у Постанові від 18 листопада 2022 року № 1294.

«Кількість бажаючих учасників програми постійно зростає і наразі становить понад 33 тисячі потенційних отримувачів державної підтримки. Відтак, прийняте рішення дозволить більшій кількості сільгосптоваровиробників отримати кошти», - зазначили у Мінагрополітики.

Кошти, що надаються в рамках програм допомоги Європейського Союзу на підтримку суб'єктів господарювання АПК, використовуються за напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження с/г діяльності;

  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

У Міністерстві нагадали, що учасниками програми можуть бути лише ті виробники с/г продукції, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі та відповідають її критеріям, оскільки розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через ДАР.

За умовами програми, безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які мають від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Перші можуть отримати - 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення, але не більше 372 тис. гривень. Другі - 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, але не більше 530 тис. гривень.

Довідково:

З 1 вересня 2022 року, тобто з початку реалізації програми, затверджено до виплат 13 960 заявок, що дозволило розподілити майже мільярд гривень протягом одного місяця.

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Плати менше - отримуй більше рішень LIGA360! Тільки до 23 листопада придбай 3 рішення за 3000 грн/міс, або 5 - за 5000 грн міс. Більше про умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини