Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європарламент підтримав виділення Україні 18 млрд євро у 2023 році

Реклама

У четвер депутати Європарламенту схвалили виділення кредиту у розмірі 18 мільярдів євро на підтримку України, пише Європейська правда.

Ця сумма може покрити приблизно половину щомісячної потреби України у фінансуванні у розмірі 3-4 мільярдів євро у 2023 році.

Згідно з пропозицією Єврокомісії, гроші підуть на підтримку основних державних послуг - таких як робота лікарень, шкіл та надання житла для переселенців, макроекономічну стабільність та відновлення критичної інфраструктури, зруйнованої Росією.

Кредит буде надаватися щоквартальними платежами та є обумовленим для України. Він вимагає проведення реформ, спрямованих на зміцнення інституцій країни та підготовку її як до відновлення, так і до членства в ЄС. Умови, які переглядаються Єврокомісією перед кожним траншем, включають заходи з боротьби з корупцією, судову реформу, повагу до верховенства права, належне врядування та модернізацію інституцій.

"Україна бореться за європейські цінності. Європейський парламент та Європейський Союз продемонстрували надзвичайну солідарність з Україною на гуманітарному, військовому та фінансовому фронтах. Сьогодні ми схвалили переважною більшістю голосів і з рекордною швидкістю пакет підтримки у розмірі 18 мільярдів євро, щоб допомогти Україні пережити війну і відновити її критично важливу інфраструктуру" - заявила президентка Європарламенту Роберта Метсола.

Тепер кредит має бути схвалений одноголосно в Раді ЄС 6 грудня, перш ніж Єврокомісія зможе вийти на ринки та виділити підтримку на початку 2023 року.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Ще не встигли замовити рішення LIGA360 для команд? Поспішайте, адже пропозицію "3 рішення LIGA360 за 3000 грн/міс, або 5 - за 5000 грн/міс" продовжено до 25 листопада. Деталі за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини