Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Система Smart-ФОП: нові пропозиції змін до Податкового кодексу

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який у майбутньому спростить систему оподаткування ФОП, повідомили в Мінцифри.

Йдеться про законопроєкт №8226, який дозволить ФОПам-спрощенцям 3-ї групи автоматично сплачувати податки і подавати звітність. Після впровадження цього законопроєкту можна буде подати онлайн-заявку для переходу на нову систему та відкрити спецрахунок у банку.

Тож ІТ-фахівцям, SMM-менеджерам, дизайнерам та іншим ФОП 3-ї групи без найманих працівників більше не потрібно буде:

  • власноруч платити податки,

  • подавати декларації вручну,

  • стежити за датами сплати податків.

Як саме працюватиме система Smart-ФОП?

Усе відбуватиметься автоматично без участі самого підприємця чи бухгалтера.

Законопроект передбачає, що банк може бути податковим агентом для ФОП - платників єдиного податку 3 групи без ПДВ, які не мають найманих працівників та здійснюють розрахунки виключно в грошовій безготівковій формі. Такі платники податків не ведуть обліку та не складають податкову звітність. Банк під час зарахування коштів на спеціальний підприємницький рахунок такого платника зобов'язаний утримувати податок із суми зарахування за рахунок таких коштів, використовуючи ставку податку, визначену статтею 293 Податкового кодексу України, та не пізніше наступних двох робочих днів перерахувати податок до відповідного бюджету.

Банк також сплачує ЄСВ за рахунок коштів наявних на спеціальному підприємницькому рахунку платника.

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини