Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає перевірити російські мобільні застосунки для навігації в Україні

Реклама

У бізнесу викликає занепокоєння ситуація з російськими мобільними застосунками для навігації в країні, повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Так, за інформацією компаній-членів ЄБА, близько 15% водіїв служб таксі та приватних авто використовують мобільні застосунки для навігації, які опосередковано підконтрольні уряду рф, як то наприклад «2GIS» та «Яндeкс.Карти і Навігатор». Більше того, за отриманою від бізнесу інформацією, в таких містах як Харків, Одеса та Дніпро частка користувачів зазначених додатків складає близько половини від всіх користувачів застосунків для навігації.

Однак, активне використання таких застосунків потенційно може нести цілий ряд небезпек для України, серед яких: 

  • відстеження ситуації агресором на автошляхах в режимі онлайн;

  • можливість визначати місце роботи/проживання користувачів, у тому числі військовослужбовців та працівників підприємств критичної інфраструктури;

  • накопичення персональних даних та іншої особистої інформації громадян України;

  • побудова і постійне оновлення деталізованих мап міст включно з поверховими планами будівель;

  • здійснення збору інформації за рахунок тисяч користувачів, які встановили та досі використовують зазначені мобільні застосунки.

Минулого тижня Асоціація звернулась з відповідним листом до РНБО з проханням звернути увагу на ситуацію що склалась, детально проаналізувати можливі ризики та відповідним чином прореагувати. Адже питання безпеки на сьогодні є найбільш ключовими як для бізнесу, так і для держави в цілому.    

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини