Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

1 січня 2023 буде запроваджено електронний аудит для великих платників податків

Реклама

Запровадження е-аудиту передбачається з 1 січня 2023 року. Про це розповіли у Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

З 1 січня 2023 року буде запроваджено обов'язкове подання великими платниками податків на запит контролюючого органу під час проведення перевірки стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA) та його аналіз за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з використанням сучасних методик  аудиту.

Обов'язкове подання SAF-T UA для усіх великих платників податків передбачено з 1 січня 2025 року (за умови прийняття відповідних змін до податкового законодавства).

Стандартний аудиторський файл SAF-T UA - це електронний файл стандартизованої структури, що містить експортовані з вихідної системи обліку дані про наявність та стан активів, власного капіталу та зобов'язань, а також інформацію щодо змін у фінансово-господарському стані суб'єкта господарювання за певний період.

Ефективно керуйте компанією з єдиною ІТ-платформою LIGA360. Отримайте максимум інформації, щоб ухвалювати smart-рішення для бізнесу й управляти ризиками. Алгоритми дій, законодавство й аналітика, контроль інфопростору й ключових змін. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Кабмін погодив впровадження електронних перевірок (е-аудит): що це означає

Впровадження електронних перевірок бізнесу: проект про е-аудит зареєстровано у Раді

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини