Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Масові відключення світла стали значним випробуванням для усіх секторів бізнесу - ЄБА

Реклама

Виконавча директорка Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко розповіла про головні виклики, з якими стикнувся бізнес в Україні за 9 місяців війни, зокрема, як вплинуло на роботу підприємств відключення електроенергії, зв'язку та чи готується бізнес до повного блекауту.

Так, наразі бізнес активно готується до массових відключень електроенергії, закуповуючи генератори, паливо та старлінки, але це не означає повну стабілізацію роботи.

"Деякі компанії заявляють: якщо ситуація буде настільки критичною, вони готові зупиняти виробництво хоча б на декілька місяців, поки ситуація стане кращою", - сказала Дерев'янко.

Найбільш вразливим до відключень став сектор ритейлу, особливо торгівля товарами, що швидко псуються. Хоча вони працюють на генераторах, але блекаути сильно впливають на їх операційну діяльність.

Анна розповіла, що одна з великих торговельних мереж порахувала, що день зупинки магазинів коштує їй 10 млн грн.

Хоча насправді важко виділити галузь, яка страждає найбільше. Увесь бізнес відчув наслідки, бо усі відчули, як їх робота залежить один від одного.

У той же час бізнес тримається та намагається підтримувати наразі не тільки своїх партнерів, але й конкурентів.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини