Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працює черга в "зерновому коридорі"

1 грудня 2022, 17:18
245
0
Автор:
Реклама

Latifundist.com дізнався, в чому причина тривалих заторів та чи можливе ручне втручання у чергу на "зерновому коридорі".

Чи має вплив українська сторона на формування черги і пропуск суден на вхід в коридор?

Інспекційними групами в територіальних водах Туреччини не керує українська сторона, а тим більше ДП «АМПУ». Інспекції, як і Спільний координаційний центр (далі СКЦ), складаються з представників чотирьох сторін. Кількість щоденних інспекцій залежить від позиції всіх чотирьох сторін. Українська сторона, турецька сторона та ООН готові і можуть проводити  до 40 інспекцій на добу, про що неодноразово заявлялось на галузевих нарадах, в ЗМІ і на офіційних заходах.

На жаль, саме четверта сторона навмисно гальмує ефективну роботу BSGI (Black Sea Grain Initiative), скорочуючи кількість інспекцій з середини жовтня 2022 року. І всі учасники ринку знають, чому саме з цього часу збиралась черга в Босфорі, яка досягла понад 200 суден.

Докладніше читайте у матеріалі за посиланням.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини