Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення авторського права суттєво зростуть: Закон прийнято

Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому як закон проєкт №5643 щодо посилення відповідальності за порушення авторського права і (або) суміжних прав.

Цей закон є суміжним до ухваленого Закону "Про авторське право і суміжні права" та визначений як Євроінтеграційний пріоритетний.

Тепер за незаконне використання об'єкта права інтелектуальної власності або інше умисне порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності, що охороняються законом, - адмінштраф від п'ятдесяти до трьохсот нмдг (850 - 5100 грн) із конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання і матеріалів, які призначені для її виготовлення (було від десяти до двохсот нмдг - 170-3400 грн).

У Кримінальному кодексі також підвищаться штрафи за незаконне відтворення, використання та розповсюдження об'єктів авторського права - від трьохсот до тисячі нмдг, тобто 5100 - 17000 грн, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк Раніше штраф був від двохсот до тисячі нмдг.

Миттєво аналізуй нововведення законодавства, що впливають на бізнес. LIGA360:Керівник містить важливі законопроєкти й роз'яснення щодо очікуваних змін. Результати пошуку представлені у візуальній формі, щоб швидко отримати найважливіші документи та переглянути їх зв'язки. Замовте рішення LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини