Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та ОАЕ оголосили про намір укласти Угоду про всеосяжне економічне партнерство

Реклама

Україна та Об'єднані Арабські Емірати 5 грудня 2022 року оголосили про намір укласти Угоду про всеосяжне економічне партнерство (CEPA), повідомили в Мінекономіки.

Намір розпочати переговори щодо укладення CEPA підтверджує прихильність двох країн зміцненню двосторонніх економічних зв'язків і розвитку потужних торговельних та інвестиційних потоків між Україною та ОАЕ.

Роботу у цьому напрямку було розпочато ще у лютому минулого року після візиту до ОАЕ Президента України Володимира Зеленського.

За результатами 2021 року загальний обсяг двосторонньої торгівлі товарами та послугами між Україною та Еміратами склав $1,147 млрд, що є найбільшим показником, якого досягли країни за всю історію двосторонніх торговельно-економічних відносин. А обсяг інвестиції ОАЕ в економіку Україну минулоріч сягнув майже $243,3 млн.

У галузевому розрізі найбільшу частку співробітництва між Україною та ОАЕ займає торгівля агропромисловою продукцією (понад 50%). Тож задля продовольчої безпеки на Близькому Сході Емірати зацікавлені у якнайшивдшій економічній відбудові нашої держави.

Окрім торгівлі агропромисловою продукцією, найбільшу частку економічного співробітництва між Україною та ОАЕ займає металургія (близько 30%). Водночас надзвичайно перспективним є співробітництво в інфраструктурних проектах, енергетиці, фармацевтичній промисловості, а також у сфері інновацій, досліджень, розробок та технологій.

Переговори між Україною та ОАЕ щодо укладення CEPA вже розпочалися. З української сторони переговорну групу очолює заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка, який був присутній під час події у Дубаї.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини