Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес-омбудсмен розслідує ситуацію навколо блокування накладних

Реклама

З урахуванням великого суспільного запиту довкола зупинення реєстрації податкових накладних та включення платників до переліку ризикових, бізнес-омбудсмен вирішив провести перше розслідування за власною ініціативою із зазначених питань. Про це повідомляється на сайті Ради бізнес-омбудсмена.

Розслідування стосуватиметься не лише фактів аномального збільшення кількості заблокованих накладних протягом жовтня-листопада 2022 року, а більшою мірою буде спрямоване на пошук дієвих рішень для врегулювання проблеми з необхідністю подальшого вдосконалення законодавства.

В межах розслідування Рада планує зібрати статистичну інформацію щодо блокування накладних, проаналізувати декілька тисяч індивідуальних скарг з тематики СМКОР (щодо реєстрації ПН/РК, врахування таблиць, визнання ризиковими), що перебували в провадженні Ради, надати оцінку поточному стану ситуації та реакції влади і бізнесу на неї, а також оцінити роботу комунікаційних платформ та гарячих ліній ДПС.

Якщо Ви на власному досвіді зіштовхнулися з проблемами в СМКОР та володієте інформацією (конкретні приклади порушень з боку державних органів або платників; ідеї щодо покращення функціонування СМКОР тощо), яка могла б, на вашу думку, бути корисною для розслідування, просимо повідомляти Раду на ел. адресу: info@boi.org.ua з позначенням в темі “СМКОР”.

Нагадаємо, Мінфін підготував зміни до правил блокування податкових накладних

Бажаєте уникнути ризиків блокування ваших податкових накладних? Сервіс Liga:REPORT допоможе контролювати терміни реєстрації ПН/РК та автоматично покаже коди УКТЗЕД, що застосовуються для моніторингу (є ризикованими). Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини