Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлювана енергетика стане головним постачальником електрики на планеті вже у найближчі роки

Реклама

Відновлювані джерела енергії вже на початку 2025 року обійдуть вугілля та стануть головним постачальником електрики на планеті. По це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на звіт Міжнародного енергетичного агентства.

Базовий прогноз МЕА передбачає, що вже до 2027 року на ВДЕ припадатиме майже 40% електрики, що виробляється у світі. Водночас частка вугілля, природного газу та атомних електростанцій продовжуватиме знижуватися.

Як зазначають аналітики, відновлювана енергетика отримала імпульс до зростання за рахунок енергетичної кризи, спричиненої скороченням експорту нафти та газу з Росії. В результаті країни ЄС, для яких Росія була головним постачальником нафти та газу у 2021 році, змушені прискорити перехід до альтернативних джерел електроенергії. Вони додають, що темпи зростання сукупних потужностей можуть подвоїтися протягом п'яти років.

"За найближчі п'ять років у світі з'явиться стільки ж відновлюваної енергії, як і за останні 20 років", - вважає глава МЕА Фатіх Біроль.

МЕА очікує, що до 2027 року у світі з'являться нові потужності з виробництва електроенергії з ВДЕ обсягом 2400 ГВт порівняно з 2022 роком, що приблизно відповідає сукупним генеруючим потужностям сучасного Китаю.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини