Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова "Укренерго" пояснив, на скільки зростуть тарифи на електроенергію для бізнесу

Реклама

Вартість електроенергії для бізнесу вдвічі не зросте. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі всеукраїнського телемарафону.

«Наразі ні про яке збільшення вартості електроенергії для бізнесу вдвічі взагалі немає мови. На сьогодні кінцева ціна для більшості українських підприємств коливається в межах 5-6 гривень за кіловат-годину», - наголосив Кудрицький.

За його словами, в цю ціну входить як ціна власне виробленої електроенергії на електростанціях, так і тариф на розподіл електроенергії мережами обленерго і тариф «Укренерго», тобто тариф на передачу магістральними мережами. Тариф «Укренерго» складає в середньому менше 10% від вартості електроенергії для бізнесу.

Крім того, голова «Укренерго» зазначив, що зараз в останніх обгрунтуваннях і в проєкті рішення, яке вивішено на сайті регулятора мова йде про підвищення тарифу на транспортування магістральними мережами на декілька копійок, що складає приблизно 1,3-1,5% вартості електроенергії для бізнесу.

“Наразі перегляд нашого тарифу в основному зумовлений тим, що старий тариф встановлювався ще під обсяг транспортування до вторгенння. Зараз ми залишаємо всі свої витрати фактично на тому ж самому рівні, просто зменшився обсяг передачі електроенергії нашими мережами”, - пояснив він.

Відповідно, як зазначив Кудрицький, тариф на транспортування потребує перегляду, але для бізнесу це не буде тягарем, схожим на збільшення в два рази.

За матеріалами "Суспільне".

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини