Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила новий Закон про медіа

Реклама

Рада ухвалила в цілому як закон проєкт Закону про медіа № 2693-д.

Ухвалення закону про медіа - це не лише вимога Євросоюзу для початку переговорів щодо вступу України в ЄС, це, фактично, найбільша українська медійна реформа з 90-х років, коли ухвалювалося медійне законодавство. Про це заявив Голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Нагадаємо проєкт було прийнято за основу у серпні.

За словами Потураєва, до другого читання законопроєкт ретельно пропрацювали з усіма фракціями і групами, що входять до складу Комітету.

«Ми зміцнили механізми захисту, зокрема державної мови, ми зміцнили механізми захисту інформаційного простору, щоб не пролізла до нас російська пропаганда ні з боку рф, ні з боку європейських країн. Вони з цим зараз борються, але там залишаються «консерви», що мають європейську прописку, і вони лише чекають нагоди, щоби проникнути у наш теле- й радіопростір. Ми цього не допустимо», - запевнив Микита Потураєв.

Він також додав, що в документі закладено надзвичайно важливий механізм - можливість для самих медійників здійснювати разом із регулятором регуляцію медійного простору.

«Це означає, що не тільки незалежний конституційний орган - Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, - а також самі медіа, де передбачаються декілька палат (окремо для телебачення, для радо, для онлайн, для друкованих ЗМІ), будуть разом із регулятором визначати певні правила діяльності медіа», - зазначив народний депутат.

Не крокуй із зав?язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини