Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Енергетичний безвіз: підписано Меморандум для координації зусиль на підтримку енергосектору України

Реклама

Міненерго та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Меморандум для координації зусиль на підтримку енергосектору України.

Документ забезпечує основу для спільної та індивідуальної діяльності Міненерго та Секретаріату щодо підтримки України у відбудові пошкодженої енергетичної інфраструктури та забезпечення стабільного функціонування енергосистеми.

«З самого початку війни Міненерго тісно співпрацює з Секретаріатом Енергетичного співтовариства. Ми високо цінуємо допомогу Секретаріату і діяльність Оперативної групи підтримки України, яка вже скоординувала доставку значних обсягів енергообладнання та матеріалів з 20 країн Європи. Посилення координації та синхронізації наших зусиль допоможе пришвидшити постачання техніки та матеріалів, яка зараз вкрай необхідна для відновлення української енергосистеми», - наголосив Yaroslav Demchenkov.

Сторони Меморандуму вживатимуть заходів, щоб гарантувати максимально ефективний, прозорий та цілісний процес розподілу ресурсів, які надаються Україні, між кінцевими споживачами.

Меморандум також фіксує прагнення сторін брати участь у спільній інформаційній кампанії, зокрема, для європейської промисловості, організовувати онлайн або фізичні заходи для досягнення цієї мети, а також готувати звіти, інформаційні та спільні комунікаційні матеріали.

Згідно з Меморандумом, Секретаріат разом із Міненерго використовуватиме свої ресурси для підвищення обізнаності про організовану співпрацю та процес між потенційними компаніями-донорами, галузевими асоціаціями, державами-членами ЄС, Договірними сторонами Енергетичного Співтовариства, третіми країнами, інституціями Європейського Союзу та іншими, з наміром залучити допомогу енергетичним обладнанням та матеріалами відповідно до потреб українських енергетичних компаній.

Секретаріат також допомагатиме компаніям-донорам у підготовці документів, необхідних для транспортування енергетичних товарів.

Міненерго своєю чергою регулярно оновлюватиме та надаватиме Секретаріату список потреб України, а також всю необхідну документацію щодо доставки гуманітарних вантажів в Україну та розподілу обладнання між кінцевими отримувачами.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини