Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес має право продавати електроенергію з генераторів обсягом до 5 МВт без отримання ліцензії - Гетманцев

Реклама

Бізнес має право продавати електроенергію, яка виробляється генераторами, без отримання ліцензій. При цьому потужність обладнання не повинна перевищувати 5 МВт. Про це повідомив Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

За його словами, велика кількість бізнесменів звертається з питанням щодо законності діяльності з продажу електроенергії, виробленої генераторами.

«Діяльність законна, ліцензуванню не підлягає (обладнання потужністю до 5 мегаватт), платниками акцизу на ел/ен є тільки ліцензіати», - написав Голова Комітету.

Раніше, як повідомляє «Південь», правоохоронці в Одесі наклали штраф у розмірі 34 тис грн на підприємця за продаж доступу до електроенергії та інтернету. Бізнесмен у своєму приміщенні в житловому масиві облаштував хаб, в якому завдяки працюючим генераторам люди могли підзарядити гаджети, а також попрацювати, користуючись доступом до інтернету за 50 грн.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини