Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельна реформа: право на купівлю с/г земель юрособами пропонується відтермінувати на 5 років

Реклама

У Раді зареєстровано законопроєкт № 8295, яким пропонуються наступні зміни до Земельного кодексу України:

  • на 5 років - до 1 січня 2029 року, відтермінувати набуття юридичними особами права на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення;

  • продовжити до 1 січня 2029 року:

- дію обмежень щодо загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які можуть перебувати у власності громадянина України;

- заборони щодо купівлі-продажу або відчуження в інший спосіб на користь юридичних осіб земельних ділянок, які перебувають у приватній власності і віднесені до земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв).

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням. 

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини