Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС під час перевірки торговельної мережі виявила порушення розрахунків на понад 278 млн гривень

Реклама

ДПС повідомила, що у ході аналізу діяльності платників податків сфери торгівлі виявлено національну мережу реалізаторів побутової, комп'ютерної техніки, мобільних пристроїв та інших ґаджетів (назву мережі не повідомляють), де діяльність здійснювалася з порушеннями порядку проведення розрахунків.

Податкова організувала проведення фактичних перевірок по всіх торговельних об'єктах мережі як працівниками територіальних органів ДПС, так і з залученням працівників апарату ДПС.

Як результат, протягом листопада - грудня 2022 року органами ДПС проведено 61 фактичну перевірку магазинів торговельної мережі та виявлено порушень порядку проведення розрахунків на загальну суму понад 278 млн гривень.

За результатами розгляду матеріалів проведених перевірок до порушників будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції відповідно до вимог чинного законодавства.

Слід зазначити, що вказаний приклад не є поодиноким випадком. Органи ДПС систематично виявляють порушників порядку проведення розрахунків.

Відтак, лише сумлінне виконання платниками податків визначених законодавством обов'язків є запорукою відсутності санкцій з боку контролюючих органів, сталого розвитку бізнесу та держави в цілому.

Нагадаємо, за порушення вищевказаних вимог законодавством передбачено адміністративну відповідальність згідно ст. 163-15 КпАП. За недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів - штрафу на ФОП, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот нмдг (1700-3400 грн), а за повторне порушення - від п'ятисот до тисячі нмдг (8500-17000 грн).

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини