Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк встановив вимоги до оплати цифрового контенту та коштів на благодійність

Реклама

Національний банк встановив вимоги до надання окремих видів обмежених платіжних послуг. Відповідні норми містяться у постанові правління НБУ від 26 грудня 2022 року № 249, яка набирає чинності з 28 грудня 2022 року.

У пресслужбі регулятора зазначили, що це зроблено з метою посилення безпеки користувачів платіжних послуг та запобігання шахрайським операціям, пов'язаним з оплатою цифрового контенту і сплатою коштів благодійним організаціям.

Відповідно до постанови, надавачі обмежених платіжних послуг зможуть надавати послуги з виконання платіжних операцій для оплати цифрового контенту та сплати коштів на цілі благодійної діяльності виключно ідентифікованим абонентам.

Ідентифікація абонентів відбуватиметься за наявності таких відомостей про них:

для абонентів - фізичних осіб:

  • прізвище, ім'я, по батькові (за наявності);

  • серія (за наявності) та номер документа, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

  • абонентський номер чи інший мережевий ідентифікатор кінцевого обладнання, за яким отримуються послуги, або особовий рахунок абонента;

для абонентів - юридичних осіб:

  • найменування;

  • ідентифікаційний код юридичної особи згідно з ЄДР;

  • абонентський номер чи мережевий ідентифікатор кінцевого обладнання, за яким отримуються послуги, або особовий рахунок абонента.

Крім того, надавачі обмежених платіжних послуг матимуть право надавати такі послуги виключно на підставі договорів, укладених з продавцями цифрового контенту та благодійними організаціями.

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини