Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила зміни до реєстрації податкових накладних

Реклама

Верховна Рада на засіданні 12 січня прийняла у цілому законопроєкт № 8079, який забороняє перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування. Про це ми писали тут.

Однак, як повідомила народна депутатка Ніна Южаніна, законопроект також містить запропоновані нею раніше, але проголосовані в уточненій редакції комітету три поправки щодо реєстрації податкових накладних.
Так, на період воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення:

  • продовжено граничні терміни реєстрації податкових накладних - для ПН, складених з 1 до 15 числа місяця, - на 5 календарних днів, а для ПН, складених з 16 до останнього числа місяця, - на 3 календарних дні;

  • зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 2-5-10-15-25% суми ПДВ замість 10-20-30-40-50% залежно від строку такого порушення;

  • збільшено час роботи електронних сервісів податкових органів - з 8 до 20 години (сьогодні до 18 години), а операційний день, на який припадатиме граничний строк реєстрації податкових накладних, триватиме з 0:00 до 24:00 годин.

«Основні мої пропозиції щодо зупинення на період воєнного стану блокування податкових накладних та реєстрації всіх заблокованих податкових накладних, на жаль, не були враховані», - зазначила Ніна Южаніна.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини