Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки зобов'язані надати НБУ інформацію про свої відокремлені підрозділи обміну валют

Реклама

НБУ нагадує банкам про необхідність надання інформації про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. 

Така інформація необхідна для формування та ведення Реєстру пунктів обміну іноземної валюти.

Банки зобов'язані забезпечити надання регулятору через автоматизовану інформаційну систему ведення Державного реєстру банків такої інформації протягом 10 робочих днів після отримання повідомлення засобами електронної пошти Національного банку про оновлення автоматизованої інформаційної системи ведення Державного реєстру банків. Таке повідомлення Національний банк направив банкам 17 січня 2023 року.

Отже, банкам необхідно надати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, до 31 січня 2023 року включно.  

Термін передбачений у пункті 5 постанови Правління Національного банку від 30 грудня 2022 року № 254 "Про затвердження Положення про Реєстр пунктів обміну іноземної валюти та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Нагадаємо, Нацбанк створює реєстр обмінників та пояснив особливості нових правил оподаткування

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини