Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Провідні продуктові мережі обладнані генераторами на 51,4%

Реклама

Вже більше половини магазинів мають власне енергозабезпечення. До кінця січня ця цифра має збільшитись до 71,7%. Про це повідомили в Асоціації рітейлерів України.

Згідно з опитуванням, проведеним Асоціацією серед 15 провідних українських торговельних мереж-членів RAU, станом на кінець 2022 року автономними джерелами електроживлення (генераторами, пристроями безперебійного живлення, портативними зарядними станціями тощо) було обладнано 51,4% торгових точок.

Тобто під час планових та аварійних відключень електроенергії вже 1376 продовольчих магазинів з 2679, які належать компаніям, можуть обслуговувати покупців. А деякі - ще й працювати як пункти незламності.

Серед магазинів, обладнаних автономними джерелами живлення є і великі гіпермаркети, такі як Fozzy С&C, Mеtro Україна та Auchan Україна, а також супермаркети Сільпо, Траш!Thrash!, Novus, АТБ, Varus, SPAR, Рукавичка, Наш Край.

Так само ці та інші мережі забезпечують запасними джерелами електроенергії свої магазини меншого формату - «біля дому». До таких, зокрема, належать, КОЛО, Пчілка маркет, Файно Маркет та Мі маркет.

До кінця січня 2023 року рітейлери також планують збільшити кількість магазинів, обладнаних пристроями автономного електроживлення, до 1922 торговельних об'єктів. Тобто лише за місяць буде додатково обладнано ще 546 магазинів (+20,3%).

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини