Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть встановити презумпцію недостовірності негативної інформації про особу

Реклама

До статті 277 Цивільного кодексу України пропонують внести зміни, а саме закріпити норму - негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного. Відповідний проєкт № 8380 зареєстровано у Верховній Раді.

Як пояснює автор законодавчої ініціативи, проєкт розроблено з метою забезпечення належного механізму реалізації захисту громадянами честі, гідності та ділової репутації. Зняття з позивача у справах про спростування недостовірної інформації обов'язку доведення, що інформація є недостовірною.

Нагадаємо, така норма була раніше у ЦК, але була виключена прийнятим Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» та Закону України «Про доступ до публічної інформації»» № 1170-VII від 27.03.2014 року.

Читайте також: Захист ділової репутації: найцікавіші рішення суду

Де читати новини піарнику й політтехнологу? У рішенні LIGA360:PR-Менеджер. Налаштуйте персональну стрічку новин з обраних джерел, та зручно читайте її в Telegram. А ще система дозволяє позначити теги для новин, побачити охоплення, та налаштувати дайджести. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини