Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юросіб ліквідовуватимуть за невиконання санкцій: проєкт

Реклама

У Раді зареєстрували проєкт № 8384, яким передбачається комплексне запровадження кримінальної відповідальності за порушення законодавства про санкції.

Так, Кримінальний кодекс України пропонують доповнити новою статтею 111-3 КК України відповідно до якої запроваджується кримінальна відповідальність за невиконання, перешкоджання виконанню або ухилення від виконання спеціальних економічних та/або інших обмежувальних заходів (санкцій) у вигляді штрафу від десяти до п'ятнадцяти тисяч нмдг (170 000 - 255 000 грн) або позбавленням волі на строк від п'яти до семи років, з конфіскацією майна або без такої. За повторне вчинення або за попередньою змовою групою осіб, або у значному розмірі, - штраф від п'ятнадцяти до вісімнадцяти тисяч нмдг (255 000 - 306 000 грн) або позбавленням волі на строк від шести до восьми років, з конфіскацією майна або без такої.

У разі порушення санкцій службовою особою або особою, яка здійснює професійну діяльність, пов'язану з наданням публічних послуг (аудиторами, нотаріусами, приватними виконавцями, оцінювачами, а також експертами, арбітражними керуючими, незалежними посередниками, членами трудового арбітражу, третейськими суддями під час виконання ними цих функцій), або у великому розмірі, - штраф від сімнадцяти до двадцяти п'яти тисяч нмдг або позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з конфіскацією майна або без такої.

Також додатково змінюються підстави для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру, у тому числі можливості їх ліквідації у разі вчинення її уповноваженою особою від імені юридичної особи злочину за статтею 111-3 КК України.

Змінами до Кримінального процесуального кодексу України підслідність досудового розслідування за статтею 111-3 КК України передбачається віднести до СБУ.

Також фізичним та юридичним особам, органам державної влади забороняється проводити операції, вчиняти дії, приймати рішення, які порушують та/або сприяють порушенню, уникненню стягнень та обмежень (блокуванню, забороні), передбачених рішеннями про застосування санкцій.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини