Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив Правила перетинання державного кордону громадянами України

Реклама

Уряд на засіданні 27 січня прийняв постанову № 69, якою обмежив виїзд за кордон посадовцям та держслужбовцям. Відповідні зміни внесено до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Відтепер виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Проте є винятки із правил та дозволено виїзд:

  • жінки та/або чоловіка, який є одиноким батьком, мають дитину/дітей віком до 18 років (включно), для відвідування таких дітей або для супроводження для виїзду за межі України;

  • для лікування за кордоном, за наявності документів, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров'я про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров'я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном. Виїзд таких осіб дозволяється у супроводі одного з членів сім'ї першого ступеня споріднення;

  • на підставі окремого рішення Голови ДПСУ, у разі смерті членів сімей за кордоном.

Також змінами врегульовано порядок виїзду військовослужбовців, який здійснюється на підставі рішення Міністра оборони або іншого керівника щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

Виникло складне кадрове питання на підприємстві? Допоможе рішення LIGA360. Знайдіть відповіді експертів, аналітику чи алгоритми дій для кадровика. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини