Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У Верховній Раді пропонують звільнити від ПДВ та мита засоби тактичної медицини та окремі види зброї

Реклама

13 січня у Раді було зареєстровано два законопроєкти про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів (№ 8360 та № 8361).

Проекти пропонують до 1 січня 2024 року звільнити від оподаткування ввізним митом та ПДВ безпілотні літальні апарати прилади нічного бачення та тепловізійні приціли.

Верховній Раді пропонують розширити цей перелік товарів та ухвалити альтернативні законопроекти №8360-1 та №8361-1.

Додатково до цього переліку пропонується передбачити таке звільнення також для:

  • нарізної зброї калібру 5,56, 5,45, 7,62 мм та патронів до такої зброї,

  • засобів електронної протидії безпілотним летальним апаратам,

  • засобів зв'язку з функцією шифрування,

  • засобів супутникового зв'язку,

  • засобів тактичної медицини (турнікети, інші засоби для зупинки втрати крові, медичні аптечки для надання першої допомоги).

При цьому передбачається, що зазначені пільги не будуть застосовуватися до товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або державою-агресором щодо України згідно із законодавством, та/або ввозяться з території державиокупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини