Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та ЄС уклали дві угоди за підсумками спільних консультацій з Єврокомісією

Реклама

Україна розраховує на подальшу інтеграцію до Внутрішнього ринку ЄС, а також на продовження тимчасової лібералізації торгівлі та транспорту. Також ведуться перемовини й про впровадження до початку переговорів про вступ спільного з Євросоюзом ринку у сферах, де Україна впритул наблизилася до повного переходу на правила ЄС. Про це зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за підсумками спільних консультацій Уряду України та Колегії Європейської комісії.

«Ми розраховуємо на приєднання України до роумінгового простору ЄС, подальшу інтеграцію енергетичних ринків, запровадження так званого «промислового безвізу» для української продукції, нарощення експортного потенціалу українських  товарів завдяки збільшенню пропускної спроможності на нашому кордоні, входження до єдиної європейської мережі розрахунків SEPA», - відзначив очільник Уряду України.

За підсумками спільних консультацій було досягнуто конкретних рішень. Зокрема, підписана Угода щодо участі України в програмі ЄС «Єдиний ринок» із бюджетом 4,2 млрд євро. Ця програма спрямована на забезпечення «зеленого» й цифрового переходів та сприятиме розвитку конкурентноспроможності українського бізнесу.

Україна та ЄС також започаткували стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів, що сприятиме побудові стійкої та інноваційної енергетичної системи України. Денис Шмигаль та Урсула фон дер Ляєн підписали відповідний Меморандум про взаєморозуміння.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини