Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В 2023 році українці продовжать отримувати послуги міжнародного роумінгу

Реклама

2 лютого 2023 року у рамках Саміту Україна-ЄС оголошено про підписання нової Спільної заяви українських та європейських операторів мобільного та фіксованого зв'язку про координацію зусиль для забезпечення доступного роумінгу для українців, які вимушено перебувають на території ЄС, до якої доєдналися сім українських (Kyivstar, Vodafone, lifecell, Укртелеком, Data Group, Vega Telecom та 3Mob) та двадцять європейських операторів мобільного та фіксованого зв'язку. Про це повідомили в НКЕК.

Угоду було досягнуто за підтримки Європейської Комісії та НКЕК, а також за участі Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC).

Нова Спільна заява українських та європейських операторів зв'язку діятиме наступні 6 місяців, і є продовженням тих домовленостей, які були досягненні у рамках попередньої Спільної заяви, укладеної 8 квітня 2022 року та, яка діяла протягом останніх 9 місяців.

Це дозволить і надалі продовжувати добровільні заходи щодо надання доступних або безкоштовних послуг міжнародного роумінгу та міжнародних дзвінків, щоб допомогти українцям залишатися на зв'язку з родиною та друзями, а також мати доступ до Інтернету та надійних джерел інформації.

Реалізація попередньої Спільної заяви дала змогу українським операторам пропонувати своїм абонентам доступні послуги роумінгу в 25 державах-членах ЄС, і навіть охопити країни, які не входять в ЄС. Спостерігається стійка тенденція щомісячного зростання споживання послуг дата трафіку (доступ до Інтернету) та споживання голосового трафіку за період березень-грудень. Наприклад, в середньому на одного абонента на місяць голосовий трафік у міжнародному роумінгу збільшився з 17 хв до 52 хв, а трафік споживання даних у міжнародному роумінгу збільшився з 474 Мб до 3,6  Гб.

До оновленої Спільної заяви долучилися оператори фіксованого зв'язку та міжнародні транзитери, що дозволять заходи, які вживаються для зниження тарифів в роумінгу, зробити ще стійкішими, а дії операторів  - більш скоординованими.

Про підписання Спільної заяви також оголосила Президент Європейської Комісії пані Урсула фон дер Ляєн під час спільної з Прем'єр-міністром України прес-конференції, яка відбулася 02 лютого 2023 року, у переддень історичного Саміту Україна-ЄС, що проходить в Києві.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини