Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єврокомісія оприлюднила аналітичний звіт про відповідність України законодавству ЄС

Реклама

Європейська Комісія опублікувала аналітичні звіти, в яких оцінює здатність України, Республіки Молдова та Грузії взяти на себе зобов'язання членства в ЄС, повідомляється на сайті Єврокомісії.

У звітах міститься детальний аналіз того, на якому рівні країни відповідають законодавству ЄС, сукупністю спільних прав і обов'язків ЄС. 

У звітах Комісія оцінювала рівень наближення до законодавства ЄС на основі відповідей на анкети трьох країн-кандидатів, а також відповідної інформації, отриманої в рамках інтенсивних діалогів, які проводилися протягом багатьох років у рамках Угоди про асоціацію, включаючи поглиблені та всеосяжні зони вільної торгівлі (AA/DCFTA), для оцінки їх виконання. Усіх трьох претендентів оцінювали на основі однакових критеріїв та їхніх власних переваг.

Аналітичний звіт Комісії щодо України доступний за посиланням.

Як передає Interfax-Україна, згідно з оцінкою Єврокомісії, законодавство України в питаннях стандартів фінансового контролю, вільного переміщення працівників, інтелектуальної власності, соціальної політики, захисту довкілля та клімату, а також законодавство у сфері сільського господарства та лову риби перебуває на початковому рівні відповідності стандартам Євросоюзу.

Більш високо було оцінено українське законодавство у сфері правосуддя, свободи та безпеки, а також держзакупівель, статистики, руху капіталу, корпоративного права, конкуренції, захисту прав споживачів і здоров'я, у сфері оподаткування.

На середньому рівні було оцінено нормативно-правову базу у сфері вільного переміщення товарів, цифрової трансформації та медіа, економічної та монетарної політики, науки й досліджень. У сфері надання цифрових послуг населенню та бізнесу Україна перебуває на прогресивному рівні.

Найвище оцінили законодавство України у сфері енергетичної політики, зовнішньої політики, а також політики безпеки та оборони. Окрім того, високу оцінку отримала готовність України ввійти до Митного союзу ЄС.

У звітах також надаються рекомендації щодо майбутньої роботи за різними напрямами.

"Європейська Комісія продовжить надавати Україні, Молдові та Грузії рекомендації та підтримку щодо цього, щоб допомогти трьом країнам надалі привести їх у відповідність до стандартів і норм ЄС, що охоплюють усе законодавство ЄС", - наголошують у Єврокомісії.

Комісія звітуватиме про прогрес, досягнутий трьома країнами у виконанні пріоритетів реформ, визначених у Висновках, у рамках наступного «Пакету розширення», який має відбутися восени. Ці звіти враховуватимуть політичні зміни з червня 2022 року та нададуть політичні рекомендації щодо реформ, які необхідно розглянути на наступний період.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - в тому числі нововведень в галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини