Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд Німеччини пропонує німецькому бізнесу гарантії інвестицій в Україну

Реклама

Щоб заохотити німецькі компанії інвестувати в Україну, Німеччина пропонує інвесторам скористатися Програмою інвестиційних гарантій. За допомогою цього інструменту федеральний уряд захищає німецьких інвесторів від політичних ризиків, аби уникнути або компенсувати потенційні втрати.  Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації.

Реалізацію Програми інвестиційних гарантій Федеральний уряд доручив PwC. Перед подачею заявки можна проконсультуватися з фахівцями PwC, також дізнатися більше інформації та подати заявку можна на спеціальному ресурсі.

Програма покриває наступні ризики:

  • війна,

  • експропріація (націоналізація),

  • трансферний ризик і ризик конвертації,

  • ризик порушення договору.

Вартість участі у програмі складається з одноразового платежу (відсутній для інвестицій до 5 млн євро та 0,5% для інвестицій понад 5 млн євро) та щорічного платежу, який визначається від суми покриття.

Гарантії застосовуються до нових проєктів та інвестицій, але в деяких випадках можуть покривати нещодавно проінвестовані кошти.

Тривалість розгляду заявки може складати від кількох тижнів до кількох місяців, в залежності від складності проєкту. Мінімальна сума інвестицій може бути досить незначною, але всі деталі варто обговорювати з PwC.

Програма гарантування інвестицій спрямована на довгострокове пом'якшення ризиків для німецьких інвесторів, запобігання або компенсацію втрат та полегшення отримання фінансування для реалізації інвестиційних проєктів.

Детальніше з умовами Програми можна ознайомитись в презентації.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини