Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна наближається до єдиного цифрового ринку з ЄС

Реклама

У 2023 році Мінцифра буде співпрацювати з ЄС над:

  • оновленням Дорожньої карти інтеграції України до Єдиного цифрового ринку на основі Програми Цифрового десятиліття до 2030 року ЄС;

  • оцінкою сфери довірчих послуг України від ЄС;

  • інтеграцією України до Індексу цифрової економіки та суспільства ЄС (DESI);

  • запуском технології 5G та приєднання до транспортних 5G коридорів ЄС;

  • схваленням оновленого Додатку 17-3, яке забезпечить отримання режиму внутрішнього ринку у телеком-секторі та наблизить до єдиного роумінгового простору з ЄС.

Пріоритети цифрової євроінтеграції з європейськими партнерами під час зустрічі Колегії Єврокомісії та Уряду України обговорив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Комісія позитивно оцінює роботу уряду, що гарантує Україні наближення до цифрового безвізу.

Сторони підтвердили готовність якнайшвидшого приєднання України до єдиного роумінгового простору ЄС «Роумінг як вдома». Нещодавно президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у щорічній промові перед Європарламентом пообіцяла назавжди ввести Україну в європейську зону безоплатного роумінгу. Окрім цього, Україна отримала звільнення від сплати внесків за участь у програмах ЄС, зокрема «Цифрова Європа», до закінчення війни.

За інформацією Мінцифри

Хочете моніторити ділову репутацію своєї компанії чи контрагентів? Спробуйте LIGA360:Compliance. Моніторте згадки про свій бізнес в режимі реального часу, перевіряйте публічний імідж контрагентів. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини