Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон про корпоратизацію НАЕК "Енергоатом"

Реклама

6 лютого 2023 року Верховна Рада України ухвалила у цілому законопроєкт № 8067 про корпоратизацію акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Про це повідомляє пресслужба компанії.

За відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів.

Законом передбачається визначити процедуру утворення «НАЕК «Енергоатом», 100% акцій якого належатимуть державі, а також порядок формування статутного капіталу й функціонування цього товариства. Набуті державою в результаті утворення АТ акції не підлягають приватизації.

Прогнозується, що прийняття цього Закону дозволить виконати міжнародні зобов'язання України та створити акціонерне товариство державного сектору економіки. Як наслідок, підвищити ефективність функціонування енергетичної галузі України та конкурентоспроможності українського оператора ядерної установки, відрахування податків, зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини