Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 квітня діятимуть оновлені форми податкової накладної та податкової декларації з ПДВ

Реклама

З 01 квітня 2023 року набуває чинності наказ Міністерства фінансів від 28 грудня 2022 року № 463, відповідно до якого у новій редакції, зокрема, затверджено форми:

  • податкової накладної;

  • податкової декларації з податку на додану вартість;

  • уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість.

У Державній податковій службі роз'яснили, що застосування нових форм почнеться з:

01 квітня 2023 року - для податкових накладних та розрахунків коригування, які з вказаного періоду платники зобов'язані реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних за новою формою (в тому числі тих, які складені до 01.04.2023 та не зареєстровані в ЄРПН);

01 травня 2023 року - для податкової декларації з податку на додану вартість, яка подається за новою формою, починаючи із звітного (податкового) періоду за квітень 2023 року.

Також, починаючи з 01 травня 2023 року, за новою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини