Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні акцизні марки можуть скасувати для виробників вина

Реклама

У Комітеті ВР з питань аграрної та земельної політики обговорили законодавчі ініціативи щодо запровадження електронного акцизу в виноробній галузі.

Проекти законів №8286 та №8287 в частині запровадження електронних марок акцизного податку у виноробній галузі були обговорені на базі підкомітету.

Під час обговорення члени Комітету підтримали ініціативу запровадження електронної марки акцизного податку, яка необхідна для забезпечення повноти сплати податків з підакцизних товарів і протидії незаконному виробництву та обігу фальсифікованої продукції.

Водночас учасники зустрічі відзначили, що запровадження електронних марок акцизного податку у виноробній галузі може негативно позначитися на виробничій діяльності виноградарських та виноробних підприємств. Адже у разі прийняття відповідних законодавчих ініціатив, виноробні підприємства, зокрема крафтові, будуть змушені встановити обладнання, яке взагалі не зможуть придбати через велику вартість.

За підсумками обговорення народними депутатами України було запропоновано вивести виробників вина з під дії зазначених законопроектів, оскільки запровадження додаткового фінансового тягаря може призвести до зупинки таких підприємств та однозначно не сприятиме їх розвитку.

Нагадаємо, бізнес не підтримує положення цих законопроєктів в частині обліку кожної окремої пляшки алкогольного напою.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини