Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді працюють над перезапуском програми встановлення сонячних домашніх електростанцій

Реклама

Народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин розповів, що у парламенті напрацьовується законопроєкт, завдяки якому буде перезапущена система встановлення сонячних домашніх електростанцій.

«Думаю, це правильна ідея - заохочувати встановлювати ці станції. Крім того, що це покриває свою частину споживання, вони ще видають електроенергію в мережу і на цьому можна заробити. Потреба у держави, щоб ці станції продовжували встановлювати, залишається. Однак оператор системи «Укренерго» каже, що окрім самих станцій треба ще заохочувати людей встановлювати й накопичувачі. Це промислові акумулятори. Туди електроенергія може зберігатися, коли вона не потрібна, і вона видається в мережу, коли потрібна. По суті це функція балансування, що зараз потрібно нашій енергосистемі», - пояснив народний депутат.

Документ планують зареєструвати у межах місяця. Також йдеться про виділення додаткових кредитів для фінансування встановлення цих електростанцій.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини