Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розширить програми стимулювання зайнятості та гранти для ветеранського бізнесу

Реклама

Мінекономіки ініціює розширення програм стимулювання зайнятості для вирішення проблеми безробіття, зокрема серед вразливих верств населення. Про це повідомила Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Проєкт “Робота без бар'єрів“ має максимально полегшити доступ до роботи для найвразливіших верств українців, зокрема для осіб з інвалідністю, ветеранів, молоді без досвіду роботи, внутрішніх переселенців.

“Усвідомлюємо, що ми повинні активно готуватися до інтеграції ветеранів у ринок праці та підприємництво. Тому з 1 квітня 2023 року запроваджуємо додаткові грантові програми - для ветеранів і другого з подружжя, а також ветеранського бізнесу. Спрощуємо умови доступу ветеранів на ринок охоронних послуг, відповідні зміни до законодавства будуть внесені вже в березні. Для осіб з інвалідністю запровадимо субсидовані робочі місця - фінансово стимулюватимемо роботодавців брати на роботу таких людей”, - розповіла Юлія Свириденко.

Зокрема, передбачається, що з 1 квітня за грантовою програмою “Власна справа” ветерани зможуть отримати грант на розвиток бізнесу до 250 тис. грн, другий з подружжя ветерана - грант до 500 тис. грн, консорціум ветеранів - грант до 1 млн грн.

Також з 1 квітня спільно з Мінцифри заплановано запуск грантової програми "Старт в ІТ", за якою можна буде отримати грант на навчання у сфері інформаційних технологій.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини