Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують запровадити ліцензування діяльності з буріння свердловин для добування підземних вод

Реклама

У Раді зареєстрували законопроект №9020, яким пропонується:

1) встановити, що такий вид господарської діяльності, як буріння свердловин з метою водопостачання та їх ліквідація та/або тампонування підлягає ліцензуванню у порядку передбаченому законодавством;

2) визначити, що видача відповідних ліцензій належатиме до компетенції Держгеонадра.

Автори законодавчої ініціативи вважають, що прийняття законопроекту забезпечить умови для унеможливлення незаконної діяльності з буріння артезіанських свердловин та їх ліквідацію та/або тампонування, та незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для добування підземних вод після припинення їх експлуатації.

Крім того, проектом №9021 пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають встановлення адміністративної відповідальності для суб'єктів господарювання за:

  • буріння свердловин для добування підземних вод без ліцензії на провадження відповідного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, або у період зупинення дії такої ліцензії повністю або частково - штраф на посадових осіб підприємств та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (17000-34000 грн). За повторне порушення - від двох до трьох тисяч НМДГ (34000 - 51000 грн);

  • незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для добування підземних вод після припинення їх експлуатації - штраф на посадових осіб підприємств та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців від двох до трьох тисяч НМДГ (34000 - 51000 грн). За повторне протягом року вчинення порушення - штраф на посадових осіб підприємств та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців від трьох до чотирьох тисяч НМДГ (51000 - 68000 грн).

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини