Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки підтримує законопроєкт про амортизацію витрат на придбання генераторів

Реклама

Міністерство економіки підтримує проєкт закону №8391 про миттєву амортизацію витрат на придбання інверторів, акумуляторів, електрогенераторних установок, зменшення на їх вартість оподаткованого доходу для платників єдиного податку, а також включення таких витрат до податкової знижки громадян. Про це повідомила нардеп Ніна Южаніна.
"У зв'язку із масованими ракетними обстрілами української енергетичної інфраструктури рф увесь бізнес та громадяни України перейшли на інвертори, акумулятори та генератори для забезпечення своєї життєдіяльності.
Враховуючи поточну ситуацію в умовах дії воєнного стану та існуючі виклики в енергетичній системі України, є необхідність державної підтримки як бізнесу, так і громадян, для ефективного, належного та безперебійного функціонування економіки", - зазначила Ніна Южаніна.

Свій висновок надало Головне науково-експертне управління ВРУ.
Нагадаємо, даним проєктом запропоновано встановити, що:

- для юридичних осіб платників податку на прибуток - витрати на їх придбання та ремонт не підлягають амортизації та відносяться до витрат звітного періоду (зменшення податку на прибуток на 18% від їх вартості);

- для фізичних осіб - підприємців, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, - витрати на їх придбання не підлягають амортизації та відносяться до витрат звітного періоду (зменшення ПДФО на 18% від їх вартості);

- для юридичних та фізичних осіб - платників єдиного податку - витрати на їх придбання та ремонт, а також витрати на придбання 1000 літрів пального до них зменшують оподаткований дохід (зменшення єдиного податку на 5% від розміру витрат);

- для громадян - витрати на їх придбання та ремонт, а також витрати на придбання 1000 літрів пального до них включаються до податкової знижки (повернення з бюджету ПДФО - 18% від розміру витрат).

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини