Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операторам мобільного зв’язку готують податкові пільги

Реклама

Комітет з питань інтеграції України до ЄС на засіданні 21 лютого розглянув проєкт Закону №7479 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування послуг мобільного (рухомого) зв'язку.

Проєкт Закону, як вказано у пояснювальній записці, розроблено, щоб підтримати на державному рівні операторів, провайдерів телекомунікацій, які, під час війни, безоплатно надають телекомунікаційні послуги (фіксований телефонний зв'язок, мобільний зв'язок, доступу до Інтернету) закладам охорони здоров'я, державної, комунальної власності, військовим, тимчасово переміщеним особам, тощо.

Законопроектом пропонується внести наступні зміни до Податкового кодексу:

  • визнати послуги міжнародного зв'язку об'єктом оподаткування податком на додану вартість за ставкою 0;

  • звільнення від оподаткування ПДВ обсягу телекомунікаційних послуг, які надані безоплатно;

  • зменшення фінансового результату до оподаткування на суму телекомунікаційних послуг, наданих безоплатно закладам охорони здоров'я, працівникам цих закладів та особам, зареєстрованим в Електронній системі охорони здоров'я при оподаткуванні податком на прибуток;

  • звільнення від оподаткування збором доходів фізичних осіб, зазначених у проекті Закону категорій, які нараховуються як доходи від отриманих у вигляді телекомунікаційних послуг безоплатно;

  • тимчасового звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування зазначеним у проекті Закону категоріям, які користуються послугами стільникового зв'язку, а також операторів цього зв'язку.

Комітет ухвалив висновок, що положення проєкту Закону можуть бути застосовані на період дії воєнного стану відповідно до статей 472 та 143 Угоди про асоціацію, не суперечать положенням Директиви 2006/112, проте потребують доопрацювання з метою усунення правової невизначеності та забезпечення стабільності податкового законодавства.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини